.

.

Olet sydämellisesti tervetullut Runotalon uuteen blogiin ja Voimakorttikauppaan ♥ klikkaa tästä ♥ Iloisin terveisin Sari

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Parantava sateenkaari - väriterapiaopas- Helena Luukkonen

Tunnelmakarttaani analysoidessa olen tutkinut myös värejä. Vaaleanpunaisesta väristä Helena Luukkonen kirjoittaa väriterapioppaassaan Parantava sateenkaari seuraavaa:

" Vaaleanpunainen on todella maailmaa syleilevän rakkauden väri. Vaaleanpunainen vaikuttaa ympäristöönsä rauhoittavasti. Jos vaaleanpunaisia ajatuksia lähettää itsestään ulkomaailmaan, ovat ne aina ehdoitta annettua rakkautta, joka säteilee ympäristöönsä ja rauhoittaa lähellä olevia vihamielisiä ihmisiä.

Vaaleanpunainen yhdistää ihmiset toisiinsa kaikkialla maailmassa. Maapallomme kaipaa syvästi vaaleanpunaista, tuota yli rajojen ja rotujen ulottuvaa tunnetta. Valeanpunaiseen liittyy huoli koko maapallon hyvinvoinnista, koska siinä yhtyy maan punainen ja taivaan valkoinen.

Vaaleanpunainen arvostaa huomattavasti muiden tunteita ja pyrkii saamaan muissa ihmisissä heidän voimavaransa parhaiten esille. Hän voi auttaa muita toteuttamaan unelmiaan. Kasvu ja edistys ovat elintärkeitä vaaleanpunaiselle.

Häntä vetävät puoleensa kaikki suuret operaatiot tai projektit, joissa tarvitaan kykyä nähdä tilanteen molemmat puolet ja taito sovittaa ne yhteen. Punainen hänessä aiheuttaa suuren tarpeen saavuttaa, mutta ei hän muilta odota sen enempää kuin on itse valmis antamaan.

Aika ajoin muut voivat pitää vaaleanpunaista vaativana ja tunteettomana, vaikka hän sisimmässään haluaa vain auttaa muita. Tuo halu saavuttaa ja toteuttaa unelmiaan on niin suuri, että voi tuntua vaikealta päästä häntä lähelle.

Värillä on myös omat kielteiset puolensa. Jos vaaleanpunainen alentuu vain punaisen tasolle kieltäen valkoisen itsessään, unohtaa hän yhteisöllisen palveluhalun. Silloin hän tyytyy fyysiseen jättäen henkisen tason. Tuolloin hän voi olla hyvin kontrolloiva ja muita dominoiva. Sisimmässään vaaleanpunaisen pyrkimys on olla opas, järjestelijä eikä hallitsija."
Huom. Tämä teksti on vain lyhennelmä. Kirjassa on pidempi teksti vaaleanpunaisesta kokonaisuutena.


Tunnelmakartan hallitsevilla väreillä ja symboleilla on omat tärkeät merkityksensä. Niihin kannattaa tutustua lähemmin ja poimia itselle ne asiat, jotka tuntuvat omaan sisimpään kolahtavan.


4 kommenttia:

-Asta- kirjoitti...

Olen miettinyt värien vaikutusta ihmiseen. Vaikka jokaisella on omat lempivärinsä, niin äkkiä haluaakin jotain aivan muuta väriä, esim. vaatteisiin ja sisustukseen. Minulla oli oikein vaaleanapunainen kausi, on vähän laimentunut. Rakastan vaaleanpunaisia kukkia, sekä tekstiilejä sisustuksssa,joissa vaaleanpunaista kukkaa tai raitaa, sekä ruutua.

RunoTalon Sari kirjoitti...

Olen huomannut saman asian. Tänä kesänä ostin pinkin hameen ja viihdyn siinä hyvin. Yleensä käytän vain maanläheisiä värejä.

Sisustuksessa voi varmasti paljon vaikuttaa värivalinnoilla tunnelmaan.

Liiolii kirjoitti...

Joo, sisutus ja tunnelmat - minulla oli monta vuotta tummansiniset verhot, ihan kamalat, sillä ne eivät päästäneet valoa yhtään läpi. Miten mieliala kohosikaan, kun lopulta sain vaihdettua valkoiset läpikuultavat verhot!

RunoTalon Sari kirjoitti...

Liiolii, tuo on niin totta!
Minä huomaan kaipaavani kodissani avaruutta, tarvitsen selkeyttä ja tilaa, en viihdy pienessä, suljetussa tilassa.

Aarrekartoista voi tehdä myös täsmäkarttoja esim. omasta kodista, millainen sen haluaisi olevan. Monia asioita ei edes huomaa, kun niihin tottuu. Denise Linn opastaa kulkemaan huoneessa ympäriinsä ja tunnustelemaan mitkä esineet tuovat itselle energiaa ja mitkä taas vievät sitä. Esim. joku esine voi jatkuvasti muistuttaa jostain ikävästä tapahtumasta. kodissa pitäisi olla vain esineitä, jotka tuovat itselle hyvää mieltä.