.

.

Olet sydämellisesti tervetullut Runotalon uuteen blogiin ja Voimakorttikauppaan ♥ klikkaa tästä ♥ Iloisin terveisin Sari

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Nauti kaikesta tapahtuipa mitä tahansa


Nauti kaikesta tapahtuipa mitä tahansa


1. Kysy itseltäsi:  "Jos tällä kokemuksella olisi jokin merkitys minulle niin mikä se voisi olla?" Tämä yksinkertainen kysymys voi auttaa sinua kääntämään vaikeimmatkin tilanteet toisenlaisiksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset jotka ovat läpikäyneet vaikeita tilanteita elämässään todennäköisimmin selviävät, jos he ovat löytäneet kokemalleen jonkin merkityksen.2. Valitse se: Tiedän, että tämä kuulostaa hullulta! Miksi ihmeessä valitsisit jäädä työttömäksi, katkaista käsivartesi tai joutua onnettomuuteen? Kuitenkin, jos et voi muuttaa sitä niin hyväksy tapahtunut ja löydä sille merkitys. Kun toimit niinkuin olisit valinnut elämäsi tapahtumat, pääset pois uhrin asemasta ja tunnet, että elämäsi on hallinnassasi.

 
3. Naura: Etsi kaikista tilanteista huvittavat ja humoristiset puolet. Se ei ehkä ole helppoa aluksi, mutta aina voit löytää jotain jos vain tahdot. Esimerkiksi, jos joku luule, että sinä ja koirasi olette kodittomia kulkureita (näin kävi Deniselle...) niin naura tilanteelle ja ole kiitollinen, että niin ei ole. Nauraminen poistaa jännityksiä ja auttaa riemuitsemaan siitä mitä on.

Tämä teksti on käännös uutiskirjeestä, jonka lähettäjä on Denise Linn. Voit tilata oman uutiskirjeesi englanniksi täältä.

Denisen ajatukset ja neuvot ovat auttaneet minua paljon. Oman elämäni vaikeina aikoina olen saanut voimaa ajatuksesta, että vaikeudet vahvistavat ja kasvattavat minua ihmisenä. Tahdon kuitenkin elää onnellista elämää ja teen kaiken voitavani sen eteen. Nautin siitä mitä elämäni on, annan aikani ja huomioni asioille, joita oikeasti arvostan saadakseni niitä elämääni yhä enemmän.

6 kommenttia:

Maireanna kirjoitti...

Nauttimisesta en tiedä, sillä nitrosuihkeella surffailtu viime yönä ja tänään. Ennustaako infarktia vai mitä, mutta aloillaan ainakin oppii olemaan..
Hissunkissun, vaapula vissun..
No, ainakin ulkona on ihana syyssää!

RunoTalon Sari kirjoitti...

Anna, ei varmasti ole helppoa. Olisiko merkitys sitten tuo hissunkissun vaapula vissun. Hyvää viikon alkua sinulle ja ihania syyspäiviä :)

Annikki kirjoitti...

Tuon merkityksen oivaltaminen tosiaan 'tosi paikassa' eli vaikeissa tilanteissa, voi olla, ja varmaan onkin, suurimmalla osalla ihmisistä hakusissa. Näiden 'tosi paikkojen' jälkeen itselläni, joskus vasta vuosienkin päästä, on tullut sitten näitä ahaa-elämyksiä eli vaikean tapahtuman merkitys on selvinnyt. Nyt niistä kaikista osaa olla kiitollinen; ilman niitä minä en olisi tälläinen kuin nyt olen.

RunoTalon Sari kirjoitti...

Annikki, luin tämän kommenttisi jo aiemmin, muttaa nyt huomasin, että en olekaan vastannut. Olen samaa mieltä kanssasi. Itse olen myös kiitollinen vaikeistakin kokemuksista ja juuri siksi, että niistä olen oppinut eniten ihmisenä. Toisaalta elämän voisi ehkä elää vähemmillä vaikeilla kokemuksilla, jos alkaisi valita toisin. Yritän nyt oppia sitä, että luon oman todellisuuteni eli itse valitsen mitä elämässäni on ja miten siihen kaikkeen suhtaudun.

Kaunista syyspäivää sinulle Annikki :)

Irja Viirret kirjoitti...

Vaikea juttu en osaa muuta sanoa mutta olempahan ainakin rehellinen:) Omat valinnat vaikuttavat tottakai, mutta on myös asioita joille et ehkä voi yhtään mitään???? Niin paitsi se suhtautuminen.

RunoTalon Sari kirjoitti...

Pidän rehellisyydestäsi :)
Nyt on ihan tieteellisestikin todistettu että meidän ajatuksillamme on iso vaikutus esim. sairauksissa. Lume-lääkitys parantaa jne. Ihmisen on vain vaikea oikeasti alkaa luottamaan omaan voimaansa, pienikin epäusko jossain mielen syövereissä horjuttaa toteutuvaa.

Minulla on ollut nyt flunssa nelisen viikkoa ja en ole saanut sitä pois omien ajatuksieni keinoilla. Mitäs nyt? Haluanko minä tätä jostain syystä? Onko tästä jotain hyötyä? Tarvitsenko hidastamista, aikaa olla vaan ja yritänkö näin antaa itselleni luvan olla vaan? En tiedä, mutta yritän opetella tätä systeemiä, sillä olen 100% varma, että joku hyvä juju tässä on.