.

.

Olet sydämellisesti tervetullut Runotalon uuteen blogiin ja Voimakorttikauppaan ♥ klikkaa tästä ♥ Iloisin terveisin Sari

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Työhyvinvointia kuvien avulla

Olen - Olen läsnä joka hetki itselleni ja muille, keskityn
Tiedän - Tiedän mitä tahdon ja mihin suuntaan haluan mennä
Tahdon - Käytän tahdonvoimaani, tunnetta sisimmässäni, luotan itseeni

Työhyvinvointi on minulle läheinen asia, koska toimin päätyössäni esimiehenä. Koen, että minulla on mahdollisuus vaikuttaa työpaikallani työskentelevien ihmisten hyvinvointiin konkreettisesti. Pienillä asioilla voi kehittää jaksamista ja innostumista omassa työssä. Olemme tuoneet työpaikkamme seinälle hyvänmielen kuvia. Jokainen on tuonut oman itselleen tärkeän kuvan. Monelle se on oman lapsen tai rakkaan lemmikin kuva. Itse vien tänään työpaikan seinälle tuon yläpuolella olevan kuvan, koska siinä tiivistyvät oman hyvinvointini kolme tärkeintä asiaa.

Tunnen, että omat kuvat työpäivän kiireessä muistuttavat meitä itselle rakkaista asioista ja auttavat jaksamaan. Toisten työtovereiden kuvien näkeminen auttaa tuntemaan toisemme paremmin, mikä taas puolestaan auttaa meitä ymmärtämään toisiamme helpommin eri tilanteissa.

Mielestäni tällaiset aarrekarttamaailmaa sivuavat ajatukset voivat nykypäivänä auttaa myös työyhteisöjä ihan yhtä hyvin kuin yksittäistä ihmistäkin.

Kuvan olen löytänyt Voi Hyvin lehdestä.

5 kommenttia:

Leenamarketta kirjoitti...

3 hyvää ja tärkeää sanaa selityksineen.
Allekirjoitan nämä kaikki. Jo pelkällä positiivisella asenteella ja ilosella mielellä voimme vaikuttaa työpaikkamme hyvinvointiin. Ja tahdonvoimalla että haluamme juuri tämän hyvän lisääntyvän työyhteisössämme. Olen ottanut tavaksi työpaikallamme lähettää valoa joka "tuittupäälle" kun sellainen vastaan tulee.
Tahdonvoima on ihmeellinen asia.

HeidiR kirjoitti...

“Niin pian kuin ajattelemme, pohdimme ja muodostamme käsitteitä, alkuperäinen tietoisuus häviää ja ajatus sukeltaa pinnalle. Me emme enää syö kun syömme, emme nuku kun nukumme. Jousi on laukaistu, mutta nuoli ei lennä suoraan maaliin, eikä maali ole siellä, missä sen pitäisi olla.”
D.T. Suzuki

Oletko lukenut tämän hyvän kirjan?

http://kauppa.tajunta.net/product/116/eugen-herrigel-zen-ja-jousella-ampumisen-taito

Suosittelen! Liittyy kuvaan, aiheeseen ja kaikkeen! :D

RunoTalon Sari kirjoitti...

Laventeli, niinhän se on että hyväntuulisuus tarttuu ympärillä muihinkin, ainakin useimpiin. Toki joskus voi olla ihmisellä huono päivä, mutta sen ei saisi antaa pilata muidenkin päivää. Ajattelen, että paras lopputulos syntyy yrityksissä, joissa ihmisillä on hyvä olla.

HeidiR, aikaisemmin minulle on suositeltu tuota kirjaa, mutta olen aivan unohtanut sen. Varmasti kiinnostava ja nyt tuon kuvan innoittama voisin tilatakin sen itselleni.

Joku toinen zen-kirja on olemassa, joka liittyy johtamiseen, mutta en muista enää sen nimeä...tai ehkä se on juuri tuo sama kirja. - Lähden kauppaan :)

Leenamarketta kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi - paras lopputulos syntyy yrityksissä, joissa ihmisillä on hyvä olla. Aarrekartta-ajattelua voisin suositella lämpimästi omassa työpaikassani johtajasta työntekijään.
Hyväntuulisuudesta vielä, että kyllä se tarttuu ja jotkut ovat perusnegiksiä, jotka haluavatkin olla sitä, se suotakoon heille.

Terveisiä rankkasateen keskeltä.

RunoTalon Sari kirjoitti...

Ilokseni olen huomannut työelämässä nykyään jo olevan paljon aarrekartta-ajattelun tyyppisiä suuntauksia eri asioissa. Myös positiivisuuden arvostaminen on lisääntynyt.

Niinhän se on, että jos joku haluaa olla negatiivisessa olotilassaan niin onhan hänellä oikeus olla. Se olisi minunkin hyvä muistaa...välillä haluaisin kiskoa heitä mukaani ja se on varmasti epämiellyttävää ja tunkeutumista toisen alueelle.

Terveiset Laventeli sinulle täältä takkatulen räiskeestä :)